Elemek megjelenítése címkék szerint: K

szerda, 07 június 2017 09:05

Kárpáty Péter: Találkozásom Jézussal

Kárpáty Péter: Találkozásom Jézussal

Ebben a bizonyságtételben egy nagyon megrendítő történetet hallhatunk. Kárpáty Péter mesél gyermekkoráról, Jézussal való találkozásáról és azokról a csodákról, amiket Isten tett vele. Bizonyságtételében arról hallhatunk, hogy Istenre teljesen rábízhatjuk magunkat, mert ő hűséges és soha nem hagyja el az övéit.

Története bátorító lehet mindannyiunk számára.

kedd, 17 május 2016 00:00

Kiss Attila gitározik és énekel

Amikor a teológián tanultam, mind a négy év alatt remek szobatársaim voltak. A második és harmadik évben ketten laktunk egy szobában Kiss Attilával, aki nagyszerűen tudott gitározni és énekelni. Gyakran imádkoztunk együtt és emlékszem rá, hogy ilyenkor mindig viccesen  mondtam neki „Attis, elő a lantot, tudod, 2Királyok 3,15 ugye tudod.” Persze volt néhány kedvenc énekem is, amiket ilyenkor mindig elénekeltettem vele. Nem rég otthon a tárolóban ahová a feleségemmel mindent amit nem használunk beszoktunk pakolni, véletlenül rábukkantam egy régi magnókazettára, amin Attila gitározik és énekel. Ezt bedigitalizáltam és most az ő engedélyével megosztom. A felvétel első részében az első két perc minősége borzalmas, ettől senki ne ijedjen meg, mert utána már viszonylag jó minőségben hallgatható.

szombat, 06 augusztus 2011 00:00

Kiss Tamás: Keresztelő János Evangéliuma

Miért volt szükség Jézus megjelenése előtt Keresztelő János szolgálatára? Mit hirdetett Keresztelő János? Vajon a mostani időkben is aktuális a számunkra Keresztelő János szolgálata és evangéliuma? Ezekről és még sok más kérdésről is hallhatunk ebben a figyelemre méltó tanításban, amely Budapesten, az Aratás Gyülekezetében hangzott el.

péntek, 15 február 2013 00:00

Kenneth Copeland: A válasz, ami soha nem változik

„Hagyd Jézusra, hogy megválaszolja a kérdéseket három szóval, amit a világ hírközlői és szakértői nem tudnak megválaszolni millióval. Hagyd rá, hogy megoldja a ma komplex problémáit az igével, amely olyan egyszerű, hogy még egy gyermek is megértheti és annyira széles, hogy lefed minden lehetséges helyzetet. „Legyen hitetek Istenben!” Mondta Jézus a Márk 11, 22-ben. De Copeland testvér, mit fogunk tenni a gazdasági helyzettel kapcsolatban? Legyen hitetek Istenben! Mit fogunk tenni, hogy ha egyes országok csődbe mennek? Mit fogunk tenni, ha influenza járvány jön? Mit fogunk tenni ha az olajárak hirtelen felszöknek? Legyen hitetek Istenben!”

csütörtök, 26 szeptember 2013 00:00

Keith Moore: A szív megváltoztatása 2. rész

„Valaki azt mondja, a megtérés egyszerűen azt jelenti, hogy változás az elmédben, de ennél többet jelent. Jelenti ezt, de ennél sokkal többet jelent és én úgy gondolom, hogy a szív megváltoztatását jelenti. Ha valóban megváltozik a szív, akkor meg fog változni az elme, az ahogy beszélsz, amit teszel. A Biblia beszél megtéréshez illő gyümölcsökről, cselekedetekről, ez azt jelenti, hogy vannak cselekedetek, amik mutatják, hogy megtértél… Volt Pálnak dolga azokkal, akik vették amit tanított a kegyelemről és elcsavarták, elferdítették? Igen, volt. Ezek az emberek megtették és azt mondták, mi tesszük a rossz dolgokat, de az eredménye az lesz, hogy Isten kegyelme jobban megmutatkozik, úgy hogy ez nem nagy ügy. Úgy hogy a következtetés, tisztelet hiánya, erkölcsi anarchia… Ez alapvetően azt jelenti, hogy nekem soha nem kell megtennem semmit, amit mondanak, mert én kegyelem alatt vagyok. Mi ez? Ez elferdítése a kegyelem üzenetének.”

csütörtök, 26 szeptember 2013 00:00

Keith Moore: A szív megváltoztatása 1. rész

„Tudjátok, a kísértés az, amikor a dolgok nem történnek meg azonnal, hogy emberek elkezdjenek csodálkozni és elbátortalanodnak. Az ellenség ilyesmivel jön, hogy Istent nem érdekli, semmi nem történik. Nagyon gyakran amikor idő telik el, az az Úr kegyelme, mert az igazság az, hogy az emberek nincsenek készen rá és a dolgok nincsenek előkészítve. Ha ő ma jönne, rengeteg ember elveszne. Hányan tudjátok, hogy milliók vannak a bolygón, akik nincsenek kész az ő jövetelére? Sok ember gúnyolódik, csúfolódik, hogy századok óta nem jött. Nos örvendezzünk, hogy van egy kis idő! Ő jön és időben jön.”

szerda, 28 november 2012 00:00

Keith Moore: A hit paizsa

Sok keresztény úgy tekint a hitre, mint egy eszközre, amellyel átvehet Istentől és betöltetnek a szükségei. Ez igaz, de van a hitnek egy másik dimenziója, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk, és ez a hit védelmező ereje. Az Efézus 6 úgy beszél a hitről, mint Isten fegyverzetének nagyon fontos része. Ne hagyd el az otthonodat nélküle! Az ellenség ravaszsággal, fortéllyal, megtévesztéssel fog ellened jönni, de Isten felszerel téged fegyverzettel, amely képessé fog tenni arra, hogy megállj és ellen állj az arzenáljának. „Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsarúzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével; Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok.” (Efézus 6,11 és 14-16)