Elemek megjelenítése címkék szerint: E

Nochta Pál ajánlása: Viktorral gyerek korunkban együtt tanultunk a vakok iskolájában, csak ő egy évfolyammal előttem volt. Még egésszen kis srácok voltunk, amikor Viktor hitre jutott, és onnantól kezdve nagy változások történtek az életében. Én akkoriban még nem hittem Isten létezésében, így aztán természetesen gyakran magam is hangadója voltam azoknak, akik Viktort gúnyolták a hite miatt. Néhányan időnként elkaptuk őt a folyosón, és belekáromkodtunk a fülébe, persze mi ezt nagyon viccesnek találtuk. Aztán 15 éves koromban én is találkoztam Jézussal és újjászülettem, és bár hitelveink néhány területen nagyon különböznek, én azt hiszem, mégis azt mondhatom, hogy Viktor, igaz testvérem az Úrban. Az ő engedélyével jelenhet meg az istenkereső oldalán ez a prédikáció, melyet mindenkinek ajánlok meghallgatásra.

szombat, 18 április 2009 00:00

Erdődy Viktor: Az utolsó idők jelei

Ebben az igehirdetésben elhangzik egy érdekes gondolat, mi szerint ahhoz, hogy teljes mértékben felépüljön az a hamis vallásos rendszer amelyet a Biblia Babilónnak is hív, egy jobb oldali fordulatnak kell végbe mennie a világban. Egy erkölcsileg és gazdaságilag is káoszba került világban az emberek ismét arra vágynak majd, hogy mindegy milyen áron, de valaki teremtsen már rendet ebben az életben. Mi politikai kérdésekben nem kívánunk állást foglalni, különösen az után, hogy a jelenlegi kormány az elmúlt 8 év alatt erkölcsileg és gazdaságilag is annyira lezűrlesztette Magyarországot, hogy egy normális ember ezek után ebből nem fog folytatást kérni a következő választásokon. Az is kétségtelen tény, hogy az emberiség történetében eddig még soha egyetlen egy politikai erő sem tudott végleges és valódi megoldást adni az emberek problémáira. Az emberiség problémáit nem lesz képes megoldani sem ball oldali, sem jobb oldali ideológiákat képviselő csoport, mert a megoldás egyedül Jézus Krisztusban van minden ember számára, ő pedig nem kötődik sem párthoz, sem ideológiához, mert ő maga az egyedüli igazság, akihez mérhetjük magunkat. Az ő királyságának eljövetele hoz majd valódi megoldást számunkra. Addig azonban még sok nyomorúságon kell átmennünk, mint ahogyan erről az igehirdetésben is hallhatunk. Ébresztőnek szánjuk ezt a prédikációt, talán ezen keresztül is felrázhat némelyeket a Szent Szellem, mert manapság a legtöbb keresztény sajnos olyan mély alvásban van, hogy őket már egy egész fúvós zenekar sem tudná felébreszteni.

szombat, 14 április 2007 00:00

Erdődy Viktor: A gazdag ifjú története

Ebben az igehirdetésben többek közt arról is hallhatunk, hogy mit is jelent igazán, Krisztust követni. A gazdag ifjú történetén keresztül, ma is aktuális igazságokat mutat meg számunkra ez a prédikáció, a történet alapján fontos következtetéseket is levonhatunk, az Úrral való közösségünkre nézve.