szerda, 11 június 2014 00:00

A pletykás lelkész

Négy különböző gyülekezet lelkésze összejön, hogy egy megbeszélést tartsanak. A megbeszélés végén úgy döntenek, hogy közös imádkozással zárják be az alkalmat.
Elkezdenek hát imádkozni, és az első lelkész így imádkozik: „Ó drága Uram, bocsáss meg nekem, mindeddig házasságtörő életet éltem, már több éve rendszeresen megcsalom a feleségemet. Ó Uram, én szeretnék ebből megtérni, kérlek segíts nekem!”
Imádkozik a második lelkész is: „Istenem, kérlek bocsáss meg nekem, én állandóan uralkodok a gyülekezet fölött, hatalmaskodok a gyülekezet tagjain, akiket rám bíztál, akiknek példát kellene mutatnom. Uram én meg akarok ebből változni, kérlek segíts nekem!”
Imádkozik a harmadik lelkész: „Istenem, bocsáss meg nekem, mert én rengeteg pénzt elsikkasztottam a gyülekezeti kasszából. Nem akarok többé ilyet tenni, kérlek segíts nekem!”
Végül imádkozik a negyedik lelkész: „Istenem, kérlek bocsáss meg nekem, hiszen tudod, hogy én olyan, de olyan pletykás ember vagyok, és húúúú lesz majd mit mondanom otthon a gyülekezetben!”

Megjelent: 2901 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Ne paráználkodj! „Mennyei” golf »