szerda, 11 június 2014 00:00

Móricka a jó gyerek

Móricka az iskolában nagyon rosszul tanul, a többi gyereket sem hagyja tanulni, sőt, ő a legrosszabb gyerek, ezért a szülei mindig átviszik egy másik iskolába, hátha megjavul, de a helyzet mindig csak rosszabb, Mórickával egyik iskolában sem bírnak a tanárok. Amikor a helyzet már teljesen reménytelenné válik, az egyik tanár egy hirtelen ötlettől vezérelve azt tanácsolja a szülőknek, hogy Mórickát vigyék el egy keresztény iskolába, hátha ez segít a megjavulásban. A szülők el is viszik Mórickát a keresztény iskolába és láss csodát, Móricka megváltozik, ő lesz a legjobb gyerek az osztályban, végül neki lesz a legjobb tanulmányi eredménye. Az apukája arra gondolt, hogy utána kellene járni ennek a nagy csodának, hogy mitől is javult meg az ő fia, ezért egyik nap amikor Móricka haza jött az iskolából és persze az nap is ötösre felelt mindenből, rögtön neki szegezte a kérdést.
„Fiam, eddig minden iskolában kibírhatatlanul rossz gyerek voltál. Hogyan lehetséges az, hogy amikor elvittünk téged a keresztény iskolába, ott hirtelen megváltoztál?”
„Ó apa! Ne is kérdezd! Amikor első nap bementem az iskolába és megláttam a falon egy kiszögezett embert, rögtön tudtam, hogy ezek nem viccelnek!”

Megjelent: 2640 alkalommal
Tovább a kategóriában: « A házasságról