szerda, 10 március 2021 05:16

Watchman Nee: A lélek üdvössége

„A könyv olyan témát tárgyal, melyen Isten gyermekei általában átsiklanak. Azonban az Úr ezt mondja nekünk: „...az üdvösség, mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen. ...Elérvén hitetek célját a lélek üdvösségét.”( I. Péter 1,5. és 9. ) Ahogy a véghez közelebb jutunk, a keresztyének számára egyre fontosabb a kérdés, hogy mi a lélek üdvössége. (Megj.: A szerző az „üdvösség” szót általában nem a szokott értelemben használja (  örök élet), hanem általánosan: Isten a teljes embert megváltó, átformáló munkájára.)

A könyv első részében Watchman Nee kifejti számunkra a lélek üdvösségének jelentését, eszközét és megnyilvánulását. A jelentése az önmegtagadás, az eszköz a kereszt és megnyilvánulása a királyság. A második részben az író ugyanazt a témát még mélyebben vizsgálja, de más nézőpontból. Rávilágít a hívő ember üdvösségének hatáskörére (szférájára) és a győzelmes élet titkára: a hitre.

Ez a könyv Nee testvér A lélek rejtett ereje című írásának egyfajta folytatása, ugyanis választ ad az ember lelkének mélyén elrejtett rendezetlen energia problémájára. Mivel ez a könyv Istennek a lelkünkkel kapcsolatos pozitív végzéséről szól, az olvasó remélhetőleg sokkal gazdagabbnak fogja látni Isten megváltó munkáját, melyben kegyelemből részesültünk.”

Forrás: https://hitunkcelja.wordpress.com/2021/03/04/a-lelek-udvossege-watchman-nee/

letöltés

Megjelent: 1211 alkalommal